Gjenoppstandelsen

Arne Næss - Gjenoppstandelsen

Teaterfestivalen i Fjaler 13. - 17. sep. 2017

Original.JPG

Arne Næss - Gjenoppstandelsen

I tråd med Arnes dypøkologi, økosofi T,  som han utviklet på hytten sin Tvergastein ved Hallingskarvet kommer vårt team med kunstnere til Fjaler for å skape økosofi F. Vi bruker deler av Arnes filosofi, innhentet materiale, erfaringer fra studieturer til Arnes hytte og ritualer til å kalle frem Arne.

 
 
 

”For å løse økokrisen trengs en endring i hvordan vi forstår oss selv og vårt forhold til naturen og livet. En dypere argumentasjon basert på de dypeste verdier er nødvendig."

"Naturen har egenverdi, uavhengig av den nytteverdi den måtte ha for menneskene. Naturens mangfold har egen verdi.” 

Arne Næss

 

”Det som er bemerkelseverdig ved Tvergastein og lignende steder over hele verden, er at de gjør mulig et liv som er materielt enkelt, men rikt på hensikt.”

A

“Tvergastein er ekstremt på mange måter, og uegnet for mange formål. Det arktiske klima, fravær av vei og sti, de fysisk krevende trekk ved Tvergastein, må få litt tragiske konsekvenser når man blir gammel. Langs Hallingskarvets stup er det vilt og barskt, kaldt og vindhardt, ikke noe for den fysisk sterkt reduserte. Farvel, Tvergastein! Andre vil leve hos deg!” 

- Arne Næss

Hallingskarvet

Her utviklet Arne sin dypøkologigiske filosofi

Om prosessen

Vi tar utgangspunkt i huset Jakob Sandes vokste opp i Dale. Vi utforsker og gir sjel til forfatterboligen og den tilhørende hagen ved å bygge en tverrkunstnerlig kultur. Publikum kan besøke oss døgnet rundt, eller komme på en av forestillingene våre.

 

Medvirkende

Arne Næss - Gjenoppstandelsen er en produksjon som kombinerer teater, lyd, installasjon, billedkunst og arkitektur. Det er bred vidde i vårt kunstneriske team og vi er stolte av å ha med så mange individuelle kunstnere på dette prosjektet. 

 
 

Ludvig Uhlbors

Dramatiker og regissør utdannet ved KHiO og Dramatiska Institutet. Kunstnerisk leder og husdramatiker på Institutet i Malmö (2006-2009). Forlegger på Förlaget siden 2013. Forfatter av "Gjord obrukbar".

 

Kjersti Aas Stenby

Kjersti er skuespiller og scenekunstner med bakgrunn fra Akademi for Scenekunst og KHiO. Hun har produsert og spilt forestillinger i ulike konstellasjoner, ved blant annet Black Box Teateret, Teaterhuset Avant Garden og Scenekunst Østfold. Har siden 2015 vært skuespiller i Kompani F ved Whitelight Theater F i Oslo.

 

Arturo Tovar

Han har sin teaterutdannelse fra Mexico, har videre  spesialisert seg i fysisk teater ved London International School of Performing Arts. I tillegg har Arturo en master fra Kunsthøyskolen i Oslo. Han jobber som frilans skuespiller og instruktør og holder kurs i teater og tryllekunst-klovn. Har blant annet samarbeidet med sykehusklovnene, NIEteater, Erler teater og Gorgon produksjoner.

Hjem  |  Neste

42-Pulk-sol.jpg
25-Hytte-View.jpg

Studietur

Vårt kunstneriske team reiste til filosofens hytte, Tvergastein, for å gjøre seg kjent med dypøkoligi og for å oppleve hvordan den praktiseres på hytten til Arne. 

Inntrykk og opplevelser ble brukt samen med studier av fotografisk materiale av Arne Næss for å lage forestillingen Bli Arne Næss som ble vist på KHiO i juni 2017.

53.jpg
57.jpg

BlackBox Forestilling

I "Bli Arne Næss" så kunstnerne på hvordan de kunne bli Arne Næss ved å smelte vann fra hytten under forestillingen, gå inn i Arne som person og gjennom hans maske reflektere over opplevelsene på turen til Tvergastein. Du kan se forestillingen her

Bestillingsverket til Teaterfestivalen i Fjaler, "Arne Næss - Gjenoppstandelsen" går videre med studiet av dypøkologi. Kunstnerne våre skal få Arne til å gjenoppstå i huset til Jakob Sande. En ny dypøologisk kultur, økosofi F, skal fødes.

Bilder fra prosessen

 

Se oss
teaterfestivalenifjaler.no

Dato
13. - 17. september

Med støtte fra:

Billetter kjøpes på Festivalens nettsider

For andre henvendelser bruk skjemaet under.